Sushi etiketa - rady

Sushi je jídlo, které se může jíst i prsty. Budete používat hůlky = „hashi“ k nabrání jednotlivých sushi kousků, avšak pokud jsou pro vás hůlky těžkopádným nástrojem, používání prstů je v takovémto případě naprosto přípustné.

 

Obecně za nejlepší způsob, jak jíst sushi, je považováno jíst ho jedním soustem. V Japonsku je sushi servírováno v malých kouscích, přesně na jedno sousto. V USA mají sklony dělat kousky sushi o něco větší, ale většina z nich by měla stále být poživatelná jako jeden kus.

 

Namáčení do sojové omáčky: Přidáváte pouze dotek chuti, neponořujete každé zrnko rýže.

 

Wasabi používejte šetrně. Buďte na pozoru, jelikož je hodně ostré!

 

Hůlkami jezte i nakrájený naložený zázvor jako chuťový osvěžovač. Není to však salát. Chuť je poměrně silná, a proto je brán pouze v malých dávkách mezi sousty.